Poporul român este plin de superstiții și obiceiuri care datează din bătrâni. Din nevoia de a găsi o explicație pentru anumite întâmplări din viață, au luat naștere superstițiile care ghidează viața multor persoane. Dintre cele mai cunoscute în rândul românilor, se numără obiceiul de a bate în lemn, pentru a alunga ghinionul.
Cu siguranță fiecare dintre noi a bătut într-un obiect din lemn, din dorința de a împiedica ceva rău să se întâmple. Această credință în supranatural și în lucrurile care nu pot fi explicate îi face pe anumiți oameni să creadă că își asigură o protecție față de evenimente nefericite care le-ar putea afecta viața. Cum a luat însă naștere acest obicei.
(AFLĂ ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ ȚII O BANCNOTĂ DE 50 DE LEI, ÎMPĂTURITĂ ÎN TRIUNGHI, ÎN PORTOFEL?)
Încă din bătrâni am fost învățați că dacă vom bate de 3 ori în lemn, vom avea parte doar de reușite atât în viața personală, cât și profesională. Totuși, nu se cunoaște originea acestui obicei des practicat.
Cercetătorii și oamenii de știință și-au îndreptat atenția și timpul asupra acestui fenomen. Ei au reușit să facă o legătură între protecția care este oferită de natură și acest obicei. Astfel, au ajuns la concluzia că a bate în lemn de trei ori pentru a alunga ghinionul nu este doar o superstiție, ci mai mult un ritual de protecție.
Poporul celt era recunoscut pentru uniunea pe care o avea cu natura și conexiunea specială care exista. Ei obișnuiau să bată în coaja copacilor, pentru a se asigura că spiritele bune au grijă de ei. (CITEȘTE ȘI: DE CE NU E BINE SĂ ÎŢI CÂNTE CUCUVEAUA? SUPERSTIŢIA CARE PANICHEAZĂ PE TOATĂ LUMEA)
De asemenea, bărbații din China Antică se protejau de dușmani atunci când se așezau pe un pilon de lemn din structura casei.
În Asia, oamenii obișnuiau să bată în lemn pentru a cere zeilor protecția pentru stăpânul unei case a cărei invidia oamenilor puteau să i-o distrugă.